Monday, March 27, 2017

Katering Aiskrim Sekitar Nilai dan Seremban, Negeri Sembilan 2017

Sedang mencari dessert-dessert manarik untuk majlis anda. Kenapa tak cuba dapat Aiskrim dari Aiskrim Basikal Merah kawasan Nilai dan Seremban ini? Kepakaran kami dalam serve aiskrim kon dari 300 pax hinggalah ke 20,000 pax. Anda patut order dengan kami. Dijamin ia tidak menghampakan. Ramai artis dah jemput kami untuk majlis-majlis mereka. Jadi jangan tunggu lagi. Jom chek it out informasi dibawah :






FLAVOUR

Aiskrim kami ada 6 perisa top iaitu :
  1. Cokolat
  2. Strawberry
  3. Vanilla
  4. Yam / Keladi
  5. Jagung
  6. Durian
Anda boleh pilih atau nak kesemuanya. Biasanya kami akan bagi semua, barulah dapat rasa semua.


HARGA 
Harga yang ditawarkan bermula dari 60 sen sehingga ke RM 1/kon. Ianya sangat berpatutan.
Ia bergantung pada berapa kon yang anda inginkan.
Lagi banyak anda tempah, lebih banyak diskaun boleh kami berikan. 
Untuk mengetahui pakej lengkap dinasihatkan untuk menghubungi saya terus di:

Wassap +6017-8805272 atau terus tekan link ini www.wasap.my/60178805272 

Wassap +6017-8805272 atau terus tekan link ini www.wasap.my/60178805272 

Wassap +6017-8805272 atau terus tekan link ini www.wasap.my/60178805272 


MINUMUM ORDER
Kami menerima tempahan minimum order sebanyak 300 kon sehingga unlimited kon.


MAJLIS
  1. Majlis perkahwinan
  2. Majlis Akikah / Cukur Jambul
  3. Majlis bertunang
  4. Majlis Bernikah
  5. Hari Jadi
  6. Sukan Sekolah
  7. Open House Hari Raya
  8. Dan semua majlis yang anda inginkan

Jemputan di Majlis Datok Alof Syukri



Untuk tempahan Hubungi saya di :
Facebook : Mashidayu Mohyi https://www.facebook.com/mashidayumohyi
Wassap +6017-8805272 atau terus tekan link ini www.wasap.my/60178805272 







Untuk tempahan Hubungi saya di :
Facebook : Mashidayu Mohyi https://www.facebook.com/mashidayumohyi
Wassap +6017-8805272 atau terus tekan link ini www.wasap.my/60178805272 



Jemputan Penyanyi rock lama, Nash


Sebahagian Team Basikal Merah Aiskrim


Otai katering yang Joint venture bersama Pak Engku


Untuk tempahan Hubungi saya di :
Facebook : Mashidayu Mohyi https://www.facebook.com/mashidayumohyi

Wassap +6017-8805272 atau terus tekan link ini www.wasap.my/60178805272 

Majlis Hari Jadi anak kepada selebriti Raja Azura





Untuk tempahan Hubungi saya di :
Facebook : Mashidayu Mohyi https://www.facebook.com/mashidayumohyi
Wassap +6017-8805272 atau terus tekan link ini www.wasap.my/60178805272 



Bersama Achey Kintang Kintung


Ketika dijemput di MHI untuk slot Perniagaan Unik di Malaysia




Dikediaman rasmi Mantan Perdana Menteri ketika Majlis Perkahwinan anak beliau Najwa Mahiadin


Dikediaman rasmi Mantan Perdana Menteri ketika Majlis Perkahwinan anak beliau Najwa Mahiadin



Thanks for reading ;)

Hubungi saya di :
Facebook : Mashidayu Mohyi https://www.facebook.com/mashidayumohyi
Wassap +6017-8805272 atau terus tekan link ini www.wasap.my/60178805272 


Sunday, March 12, 2017

Makan Udang Galah Di Teluk Intan Tepi Sungai Perak

Last week balik kampung sebelah suami. Setelah 2 bulan tak balik kot kerana dek busy dengan kerja. Last-last aku sendiri yang perlu letak masa bila nak balik. Dan last week la balik 3 hari 2 malam. Jumaat, Sabtu dan Ahad.
Menara Condong Teluk Intan
Suami dah lama janji nak pergi tempat paling best makan di Teluk Intan tu. Tempat tersebut adalah RESTORAN D'TEPIAN SUNGAI. Memang betul-betul tepi sungai, kalau nak basuh tangan boleh basuh terus kat sungai je haha. Yang best nye restoran ni memang sangat special dengan UDANG. Macam-macam jenis udang ada, udang galah, udang besar udang kecil dan lain-lain lagi.

Lokasi ni korang boleh je google map atau waze RESTORAN D'TEPIAN SUNGAI TELUK INTAN.
Korang akan nampak replika udang galah terbesaq, dan boleh terus masuk kedalam. TADAAAA!!1 then sampai lah ketempat yangdituju seperti gambar dibawah ini.


Restoran D'Tepian Sungai


Restoran ni beroperasi :


JAM : 4 PETANG HINGGA 12 MALAM

HARI : DIBUKA SETIAP HARI

Tips Penting Nak Makan Dekat Sini : 

First of all kene call dulu. Wajib call. Saya taknak korang datang tapi kene tunggu dekat 1 jam. Bukan sebab apa, kedai ni memang selalu ramai orang sebab orang nak makan udang fresh dari sungai perak tu. Kalau kornag tak call dan tak order awal-awal, kemungkinan besar korang akan rasa serik dan stress. So saya tekan kat sini CALL DULU! (garang tak haha)


NI NO TELEFON DIA : +6010 - 530 7713 (Man Udang)
NI NO TELEFON DIA : +6013 - 299 0991 (Azizah)


Menu Restoran ni :

Saya lupa nak ambil gambar menu mereka. Tapi masakan utama mereka adalah UDANG ofcourse. Korang boleh pilih macam-macam masakan seperti dibawah, contoh je ye :

  • UDANG MASAK LADA
  • UDANG GORENG TEPUNG
  • UDANG TOMYAM 
Haritu mak mertua saya yang tolong call je mereka, so mereka suggest untuk ambil Udang Goreng Berlada. Memang perghhhh! terbaik! haha lagipun saya taknak yang masak pelik-pelik, sebab saya  nak rasa kesedapan udang tu sendiri. So korang yang datang Teluk Intan, pergilah sini. Udang dia sangat perghh

Saiz Udang :

Ada macam-macam saiz udang, yang dalam gambar ni kami ambil saiz Gred B je. Untuk 6 Dewasa, 2 Kanak-kanak, kami ambil 1 kg udang je. Banyak baqhang! kami siap bawak balik tapau untuk ayah mertua saya sebab beliau tak ikut sebab pergi mesejid masa tu hihi


OK JOM KITA CHECK IT OUT GAMBAR-GAMBAR SAYA , JANGAN TERLIUR HIHI




Bersama Mak Mertua. Thanks my husband co belanja we all semua <3

Ini udang ni gred B. Tapi memnag bulat2 dan sedap!

With husband

Udang 2 pinggan

Mak mertua dan adi ipar, PAH.

With kak ipar, KAK DIANA



Thanks for reading ;)

Hubungi saya di :
Facebook : Mashidayu Mohyi
No tel : 017 - 880 5272
SID No : 1208072











Tuesday, November 22, 2016

Jalan-Jalan Di Pantai Cherating Pahang

Dah bulan November pun, anniversary aku yang pertama adalah pada bulan lepas. Oktober 2016, means aku nikah pada tahun 2015 Oktober. Anniversari tahun ni plan-plan awal nak g jenjalan bercuti dalam Malaysia je. Ingat nak pergi Pulau Tioman di Johor, tapi tiba-tiba kerana orang kata tengah musim hujan lebat, banyak boat tak jalan, ditambah lagi cuti yang kami ambil pun takdelah panjang sangat. Lagipun hanya aku sorang je yang plan, suami pula jenis tak suka berjalan, so nak buat macam mana. Tapi disebabkan hal-hal yang tak daat dielakkan, suami pun decide nak pergi Cherating. Tempat yang dia dah pernah pergi dulu (haha memang dia nak selamat pergi je tempat yang pernah pergi dulu). Aku toksah cakap la, pergi Terengganu dah berapa kali asyik lalu je tempat tu. Haha

So saja la hari ini nak share siket pengalaman kitorang bercuti 2 hari 1 malam je disana sempena nak jenjalan celebrate anniversary ini. Percutiani ni bajet-bajet je. Saja nak jalan-jalan tepi pantai Cherating tu dan mengabiskan masa je semasa cuti 2 hari. hihi

Gerak pagi dalam pukul 7 sempat brekafast dulu.


Kitorang bergerak lebih kurnag pagi dalam jam 7, lepas tu breakfast dulu. Kami gerak dari rumah kami di Sungai Buloh masuk ke MRR2 dan menghala ke Lebuhraya Pantai Timur.Sempat berehat-rehat di RNR Temerloh makan Tempoyak Ikan Patin. Kat sana je bila makan rasa sedap gila. HAHAHA




Makan aiskrim tepi pantai, ada pakcik naik motor jual. Panas-panas ni memang padu beb! haha




Malam sebelum tu kami dah book bilik dah, kitorang book dekat booking.com kot haha. Cari je banyak gila bilik murah-murah dan jimat-jimat.

Buka tikar berkhelah sat

Sempat juga la kami bawa bekal dari rumah haritu sebab termasak lebih pulak. So makan la kami di tepian pantai. Takde la tepi pantai sangat, sebab kalau tepi pantai agak panas. SO kami berteduh dibawah pokok-pokok yang ada kat situ.. hehe


Chalet kami

Lupa pula nama chalet kami yang kami stay 1 malam ni. Memang ramai yang nak check in, Tapi nasib baik sebab kami dah tempah siap-siap online so dapat la murah siket i guess.


Cari Keropok dan Sata siap-siap kat sini
Lepas chech in petang tu dalam jam 4 kami keluar dan nak cari makan-makan yang best. Kami datang la kawasan yang banyak terdapat tepi-tepi jalan ni. Best dan segar-segar sata diorang. Susah nak dapat kat Shah Alam oii!


Kopi o Ais, Teh ais, kepok lekor dan Sata

Memnag padu sambil makan kepok lekor panas dan sata yang memnag umphh ni. Kat pantai timur je dapat benda sedap macam ni. Urgh rindu pula

Dating
Haruslah gambar kami sahaja yang diselfie nye. Angin kuat gak memang besttt..


Cheesee
Petang-petang kat sini ada banyak aktiviti gak. Ada berkuda, ada banana boat pun ada. Hari minggu ramai orang syok tau! hii

Sorang-sorang jaa

Matahari dah start naik. SIlauu hihi Masya Allah kuasa Allah

Air tengah surut masa ni.
Kalau petang surut In Sha Allah pagi akan air naik. So esok pagi boleh lah mandi. Yeyeaahyyyy!!

Naik buayan
Dah jenjalan tepian pantai, kami balik la sebab dah maghrib, sempat la jalan-jalan dekat area chalet kami tu. Comel chalet kami ni, yang penting murah dan selesa.

My shuben ahhaahahah ayatttt tak nak kalah

Self timer jeeee

Makan malam

Makan malam dekat sini je. Dapat dari blog orang. Orang kata sedap, tapi pada saya, ok la.. biasa-biasa je mungkin servis yang lambat (sejam lebih tunggu) dan masak pun pakai periuk ajaib je.. Sorry ngeeeeee jangan kecam saya

Hari kedua : mandi pantai pagi pagi
Hari kedua , pagi-pagi dalam jam 7 kami dah bangun untuk mandi pantai. Yela semalam kan air surut. So mandi la puas-puas harini, budak-budak kecil pun dah ramai berendam. Cuma air je yang sedang menaik, kami kene ke tengah siket untuk dapat air dalam siket.





ATV
Selesai mandi pantai, balik chalet, bersiap-siap check out dan jalan-jalan ke tepi pantai nampak ada orang offer main ATV. Murah je RM 7 je kot 3 round. So apa lagi jalan je lah hehe











Sebelum balik sempat ke tempat ni semula untuk beli keropok lekor dan sata untuk makan didalam perjalanan dan unutk dimakan dirumah nanti. Mesti rinduuu!!!


So begitulah pengalaman aku kat sini semalam 2 hari 1 malam je.. Tak lama mana pun. Hihi ALhamdulillah dan Insya Allah akan repeat semula mungkin 5 tahun lagi. Nak pergi jalan-jalan tempat lain pula lepas ni.


Thanks for reading ;)

Hubungi saya di :
Facebook : Mashidayu Mohyi
No tel : 017 - 880 5272

SID No : 1208072



Thursday, October 13, 2016

PEMBEKAL AISKRIM SELURUH NEGERI SELANGOR, NEGERI SEMBILAN, KUALA LUMPUR DAN PERAK

Assalamualaikum wbt.

Menjadi satu kebaikan untuk saya kongsikan dengan anda, khasnya kepada anda yang berul-betul ingin mendapatkan income lebihan setiap bulan. Saya juga seperti anda, duit gaji yang dapat hanya cukup-cukup makan. Dan ditambah pula dengan sifat keinginan setiap manusia, ada yang nak bershopping siket, nak bercuti, nak naik motor besar dan lain-lain. Orang kata reward untuk diri sendiri la kan?

So entry ini saya nak buka peluang kepada anda yang betul-betul sedang mencari supplier yang murah-murah dan memang fokus nak jual aiskrim setiap bulan.







Saya jamin, Aiskrim yang akan saya bekalkan :


  • Bukanlah aiskrim buatan sendiri (saya tak pandai buat aiskrim, tak sedap karang)
  • Buatan kilang
  • Jenama terkenal
  • Dijamin kebersihan (saya seorang rakyat Malaysia)
  • Halalal Toyyiban
  • Boleh bekal dalam kuantiti yang banyak
  • Siket pun boleh

Saya juga akan beritahu tuan dan puan, bagaimana :
  • Medium untuk mendapatkan jualan
  • Bagaimana menguruskan aiskrim tersebut
  • Pengiraan untuk mendapatkan margin yang tinggi
  • Bagaimana nak dapatkan customer yang repeat setiap bulan, mungkin setiap minggu

Monday, April 18, 2016

Aiskrim Di Majlis Ringkas anda untuk 300 Jemputan

Kami menyediakan khidmat membekalkan aiskrim untuk majlis ringkas. Majlis ringkas disini bermakna untuk jemputan yang tidak lebih dari 300 orang. Kerana saya pasti ramai diantara anda inginkan dessert aiskrim untuk majlis ringkas anda kan? Contohnya seperti majlis :

  • Majlis Pernikahan
  • Majlis Pertunangan
  • Majlis Akikah
  • Majlis Hari Jadi
  • Birthday Party
  • Open House/ Rumah Terbuka
  • Majlis Cukur Jambul
  • House Warming
  • Dan lain-lain lagi majlis

Tapi, syarat-syarat untuk 300 kon ini anda haruslah SELF SERVIS sendiri. Senang je nak skoop aiskrim ni. Anda cuma perlu sediakan meja rendah sahaja. 

PAKEJ 300 KON : AISKRIM KON (SELF SERVIS)

Kami akan hantarkan set lengkap untuk 300 orang atau kebawah. Berikut adalah item-item didalam pakej ini :

  1. 1 tong Aiskrim cukup untuk 300 jemputan
  2. Kon saiz medium 300 pieces
  3. Dry Ice sebagai ejen kekal lama sejuk
  4.  Skoop aiskrim
  5. Bekas air untuk rendam skoop
1 tong aiskrim

Sugar Cone - Rangup dan sedap macam cornetto

Scoop pun kami sediakan
Dry Ice untuk kekalkan kesejukan


Untuk pakej ini kami akan ajar bagaimana skoop aiskrim ini. Hanya 2 minit je. Lepastu boleh skoop sendiri. Senangkan dan lebih jimat!

Nak tahu harga? boleh wassap saya di 
+60178805272 AYU