Tuesday, November 7, 2017

TEMPAHAN AISKRIM UNTUK JUALAN/JAMUAN DI SEKOLAH

Assalamualaikum,

Kebelakangan ini kami dapat banyak pertanyaan mengenai Servis Aiskrim Kon untuk sekolah. Antara majlis-majlis disekolah adalah seperti :
  • Hari Keusahawanan
  • Hari Kantin
  • Hari Sukan Sekolah
  • Hari Kanak-Kanak
  • Hari Penyampaian Hadiah
  • Hari Koperasi
  • Hari Guru
  • Hari Merdeka
  • Dan macam-macam lagi

Kebiasaan hari-hari istimewa di sekolah ni, cikgu dan guru guru suka kalau dibuat jamuan atau jualan. Macam Hari Koperasi atau Hari Kantin, meriahnya penggunaan kupon kan?

Disamping guru dan cikgu menjual makanan yang berat seperti Nasi Lemak atau CupCake, guru-guru boleh juga membuka GERAI JUALAN AISKRIM. Dengan harga jualan standard hanya RM 1 sahaja, pasti GERAI AISKRIM anda menjadi tumpuan murid-murid. Betul tak?


Jadi kepada cikgu-cikgu yang sedang mencari pakej untuk JUALAN SEMULA DI SEKOLAH ANDA, jom check it out pakej ini :

PAKEJ SELF SERVIS, BARANG2 SEMUA DISEDIAKAN


PAKEJ SELF SERVIS :
  • Pakej paling jimat dan murah
  • Untuk jualan semula sangat menguntungkan
  • Ada banyak perisa standard iaitu : Coklat, Strabwerry, Vanilla, Yam, Jagung & Durian
  • Equipment. barang-barang kami akan sediakan.
  • Anda hanya perlu scoope sahaja, kami akan ajar bagaimana untuk scoope. Sangat senang.
  • Free Delivery sekitar KL, Lembah Klang, Selangor.

Ok, JOm check It out beberapa sekolah yang pernah kami sediakan servis ini :

  • Sekolah Kebangsaan Padang Tembak 1
  • Sekolah Menengah Aminuddin Baki, KL
  • Sekolah Kebangsaan Desa Tasik, Cheras
  • Sekolah Kebangsaan Desa Pandan
  • Sekolah Kebangsaan Subang, Kg Melayu Subang
  • Sekolah Kebangsaan Tropicana
  • SJKC Jinjang Tengah, KL
  • Sekolah Kebangsaan Damansara Utama
  • Sekolah Kebangsaan Taman Jasmin Kajang
  • Tadika Felda, Jalan Semarak
  • Sekolah Kebangsaan Bukit Bangsar
  • Dan banyak lagi, sampai dah terlupa 











Jadi apa berlengah lagi, jika anda ingin membuat tempahan cepat-cepat lakukan sekarang. Dijamin harga berpuas hati. 

 HARGA YANG DITAWARKAN MASIH BOLEH KURANG LAGI, DEAL SAMPAI JADI 




HUBUNGI KAMI :
AMANDA AISKRIM
CALL/WHATSAPP TEKAN LINK INI 

Monday, October 9, 2017

PAKEJ DELIVERY AISKRIM UNTUK PELBAGAI MAJLIS

Assalamualaikum WBT

Harini saya saja nak berkongsi dengan anda 2 bulan pertama saya dan team bertungkus lumus unutk menjalankan projek :

DELIVERY AISKRIM UNTUK PELBAGAI MAJLIS

Sangat bersykur kerana mendaapt sambutan yang sangat menggalakkan. Ok pakej nye adalah seperti poster dibawah :


Pembekal aiskrim untuk LAYAN DIRI. Harga amatlah jauh berbeza sangat2 murah dan berbaloii


KELEBIHAN PAKEJ INI ADALAH :
  • Harga yang AMAT MURAH
  • Pelbagai Perisa aiskrim Premium. Dari Nestle & Polar
  • EQUIPMENT DISEDIAKAN,  anda hanya perlu jaga dengan baik sahaja
  • Equipment tersebut adalah seperti :
  • Aiskrim mengikut pax kuantiti yang ditempah
  • Kon mengikut pax yang ditempah
  • Scoope 
  • Tong Aiskrim / Coolbox
  • Meja / Stall
  • Dry Ice - Ejen penyejuk Aiskrim
  • Tuan rumah tidak perlu risau. Kerana aiskrim tidak akan cair
  • FREE DELIVERY sekitar Kuala Lumpur & Selangor, Putrajaya & Cyberjaya

Jadi apa berlengah lagi, jika anda ingin membuat tempahan cepat-cepat lakukan sekarang. Dijamin harga berpuas hati. 

 HARGA YANG DITAWARKAN MASIH BOLEH KURANG LAGI, DEAL SAMPAI JADI 




HUBUNGI KAMI :
AMANDA AISKRIM
CALL/WHATSAPP TEKAN LINK INI 

Monday, September 18, 2017

KATERING AISKRIM SEKITAR KUALA LUMPUR & SELANGOR

  ASSALAMUALAIKUM WBT  

Katering Aiskrim yang baru berlangsung minggu lepas. Pada Sabtu dan Ahad 16 & 17 September 2017 yang lalu. Kami ada 3 event, di Zebra Square KL, Masjid An-Najihin Cheras dan juga Seksyen 20 Shah Alam. 

Terima kasih kerana menjemput kami untuk memeriahkan majlis kenduri anda, kepada Cik Yanti, Pakcik Zakaria dan juga Encik Akhir. Semoga kita berjumpa lagi dilain hari.



Majlis perkahwinan di Masjid An-Najihin 500 kon
CALL/WHATSAPP TEKAN LINK INI 

  011-3191 1064  




Majlis Perkahwinan di Seksyen 20 Shah Alam, 1000 kon

CALL/WHATSAPP TEKAN LINK INI 

  011-3191 1064  



Majlis Birthday Party di Zebra Square KL, 300 KON

CALL/WHATSAPP TEKAN LINK INI 

  011-3191 1064  


  PAKEJ MURAH & JIMAT  :  


  • Bermula dari 100 KON
  • Hingga UNLIMITED KON
  • TIADA CAJ PENGANKUTAN sekitar Kuala Lumpur & Shah Alam
  • Aiskrim branded dari NESTLE & POLAR
  • Ada banyak lagi jenis aiskrim selain kon
  • Ada aiskrim potong, aiskrim batang, aiskrim waffer, aiskrim roti, asikrim cup dll
  • Ada pakej yang lebih jimat jika anda NAK SCOOPE SENDIRI
  • Penghantaran ON TIME
  • Kami tak buat aiskrim sendiri. Kami ambil dari PEMBORONG AISKRIM yang dijamin HALAL, SEDAP & BANYAK PERISA

HUBUNGI KAMI :
AMANDA AISKRIM
CALL/WHATSAPP TEKAN LINK INI 


Tuesday, September 5, 2017

PENGEDAR, PEMBEKAL, KATERING & DELIVERY AISKRIM TUB NESTLE 6 LITER DISEKITAR KUALA LUMPUR.2017

Assalamualaikum wbt


Kepada anda yang sedang mencari-cari pengedar dan pembekal Aiskrim Nestle dalam Tub 6 Liter bolehlah menghubungi saya, kerana saya penjual Aiskrim Nestle ini disekitar Kuala Lumpur dan Shah Alam.



Ia amat sesuai untuk majlis kecil-kecilan dan besar-besaran juga. Dijamin aiskrim sedap dan halal, dan tidak diragui jenama Nestle. Sesuai untuk majlis seperti :

  1. Sambutan Hari Jadi
  2. Majlis Aqiqah
  3. Majlis Perkahwinan
  4. Majlis Pernikahan
  5. Majlis Pertunangan
  6. Open House/Majlis Perayaan
  7. Untuk makan-makan sendiri
  8. Berniaga kecil-kecilan
  9. Perkelahan
  10. Charity/ Sedaqah DLL

7 Perisa Aiskrim Nestle 6 Liter ini :
  1. Butterscotch/Paddle Pop
  2. Peppermint Choc Chip
  3. Vanilla Chocolate Ripple
  4. Yam (keladi)
  5. Strawberry
  6. Vanilla
  7. Chocolate
7 PERISA AISKRIM NESTLE TUB 6 LITER
CALL/WHATSAPP TEKAN LINK INI 

  011-3191 1064  



7 PERISA AISKRIM NESTLE TUB 6 LITER
CALL/WHATSAPP TEKAN LINK INI 
  011-3191 1064  

Aiskrim Nestle 6 Liter
Saiz Tub Aiskrim Nestle 6 Liter
CALL/WHATSAPP TEKAN LINK INI 

  011-3191 1064  

HARGA :

Harga untuk 1 Tub Aiskrim Nestle 6 Liter adalah :

tekan link whatsapp ini --> www.wasap.my/601131911064

Setiap 1 Tub Aiskrim 6 Liter Nestle ini mampu menghasilkan lebih kurang 90 - 100 scoope aiskrim kon saiz sederhana. Juga sangat sesuai untuk anda yang berminat untuk berniaga aiskrim.


PENGHANTARAN / DELIVERY :

Kami akan buat penghantaran dan delivery sekitar KUALA LUMPUR, LEMBAH KLANG & SELANGOR setiap hari :

SELASA, KHAMIS & SABTU

CAJ DELIVERY MENGIKUT JARAK, LUAR DARI 20 KM RADIUS SUBANG BESTARI (mengikut google maps). Tapi masih boleh nego jika ambil lebih dari 10 tub



TEMPAHAN SILA HUBUNGI :

AYU :  011-3191 1064 atau klik saja link ini





Delivery Aiskrim Nestle 6 Liter
Delivery Aiskrim Nestle 6 Liter
Delivery Aiskrim Nestle 6 Liter

Delivery Aiskrim Nestle 6 Liter
CALL/WHATSAPP TEKAN LINK INI 

  011-3191 1064  



Delivery Aiskrim Nestle 6 Liter





Thanks for reading ;)

Hubungi saya di :
Mashidayu Mohyi 
CALL/WHATSAPP TEKAN LINK INI 

  011-3191 1064  



Monday, March 27, 2017

Katering Aiskrim Sekitar Nilai dan Seremban, Negeri Sembilan 2017

Sedang mencari dessert-dessert manarik untuk majlis anda. Kenapa tak cuba dapat Aiskrim dari Amanda Aiskrim kawasan Nilai dan Seremban ini? Kepakaran kami dalam serve aiskrim kon dari 300 pax hinggalah ke 20,000 pax. Anda patut order dengan kami. Dijamin ia tidak menghampakan. Ramai artis dah jemput kami untuk majlis-majlis mereka. Jadi jangan tunggu lagi. Jom chek it out informasi dibawah :






FLAVOUR

Aiskrim kami ada 6 perisa top iaitu :
  1. Cokolat
  2. Strawberry
  3. Vanilla
  4. Yam / Keladi
  5. Jagung
  6. Durian
Anda boleh pilih atau nak kesemuanya. Biasanya kami akan bagi semua, barulah dapat rasa semua.


HARGA 
Harga yang ditawarkan bermula dari 60 sen sehingga ke RM 1/kon. Ianya sangat berpatutan.
Ia bergantung pada berapa kon yang anda inginkan.
Lagi banyak anda tempah, lebih banyak diskaun boleh kami berikan. 
Untuk mengetahui pakej lengkap dinasihatkan untuk menghubungi saya terus di:

Call +6011-3191 1064 atau terus tekan link ini www.wasap.my/601131911064 

Call +6011-3191 1064 atau terus tekan link ini www.wasap.my/601131911064 

Call +6011-3191 1064 atau terus tekan link ini www.wasap.my/601131911064 


MINUMUM ORDER
Kami menerima tempahan minimum order sebanyak 300 kon sehingga unlimited kon.


MAJLIS
  1. Majlis perkahwinan
  2. Majlis Akikah / Cukur Jambul
  3. Majlis bertunang
  4. Majlis Bernikah
  5. Hari Jadi
  6. Sukan Sekolah
  7. Open House Hari Raya
  8. Dan semua majlis yang anda inginkan

Jemputan di Majlis Datok Alof Syukri



Untuk tempahan Hubungi saya di :
Call +6011-3191 1064 atau terus tekan link ini www.wasap.my/601131911064 







Untuk tempahan Hubungi saya di :
Call +6011-3191 1064 atau terus tekan link ini www.wasap.my/601131911064 



Jemputan Penyanyi rock lama, Nash


Sebahagian Team Basikal Merah Aiskrim


Otai katering yang Joint venture bersama Pak Engku


Untuk tempahan Hubungi saya di :
Call +6011-3191 1064 atau terus tekan link ini www.wasap.my/601131911064 


Majlis Hari Jadi anak kepada selebriti Raja Azura





Untuk tempahan Hubungi saya di :
Facebook : Mashidayu Mohyi https://www.facebook.com/mashidayumohyi
Wassap +6017-8805272 atau terus tekan link ini www.wasap.my/60178805272 



Bersama Achey Kintang Kintung


Ketika dijemput di MHI untuk slot Perniagaan Unik di Malaysia




Dikediaman rasmi Mantan Perdana Menteri ketika Majlis Perkahwinan anak beliau Najwa Mahiadin


Dikediaman rasmi Mantan Perdana Menteri ketika Majlis Perkahwinan anak beliau Najwa Mahiadin



Thanks for reading ;)

Hubungi saya di :
Mashidayu
Call +6011-3191 1064 atau terus tekan link ini www.wasap.my/601131911064 


Sunday, March 12, 2017

Makan Udang Galah Di Teluk Intan Tepi Sungai Perak

Last week balik kampung sebelah suami. Setelah 2 bulan tak balik kot kerana dek busy dengan kerja. Last-last aku sendiri yang perlu letak masa bila nak balik. Dan last week la balik 3 hari 2 malam. Jumaat, Sabtu dan Ahad.
Menara Condong Teluk Intan
Suami dah lama janji nak pergi tempat paling best makan di Teluk Intan tu. Tempat tersebut adalah RESTORAN D'TEPIAN SUNGAI. Memang betul-betul tepi sungai, kalau nak basuh tangan boleh basuh terus kat sungai je haha. Yang best nye restoran ni memang sangat special dengan UDANG. Macam-macam jenis udang ada, udang galah, udang besar udang kecil dan lain-lain lagi.

Lokasi ni korang boleh je google map atau waze RESTORAN D'TEPIAN SUNGAI TELUK INTAN.
Korang akan nampak replika udang galah terbesaq, dan boleh terus masuk kedalam. TADAAAA!!1 then sampai lah ketempat yangdituju seperti gambar dibawah ini.


Restoran D'Tepian Sungai


Restoran ni beroperasi :


JAM : 4 PETANG HINGGA 12 MALAM

HARI : DIBUKA SETIAP HARI

Tips Penting Nak Makan Dekat Sini : 

First of all kene call dulu. Wajib call. Saya taknak korang datang tapi kene tunggu dekat 1 jam. Bukan sebab apa, kedai ni memang selalu ramai orang sebab orang nak makan udang fresh dari sungai perak tu. Kalau kornag tak call dan tak order awal-awal, kemungkinan besar korang akan rasa serik dan stress. So saya tekan kat sini CALL DULU! (garang tak haha)


NI NO TELEFON DIA : +6010 - 530 7713 (Man Udang)
NI NO TELEFON DIA : +6013 - 299 0991 (Azizah)


Menu Restoran ni :

Saya lupa nak ambil gambar menu mereka. Tapi masakan utama mereka adalah UDANG ofcourse. Korang boleh pilih macam-macam masakan seperti dibawah, contoh je ye :

  • UDANG MASAK LADA
  • UDANG GORENG TEPUNG
  • UDANG TOMYAM 
Haritu mak mertua saya yang tolong call je mereka, so mereka suggest untuk ambil Udang Goreng Berlada. Memang perghhhh! terbaik! haha lagipun saya taknak yang masak pelik-pelik, sebab saya  nak rasa kesedapan udang tu sendiri. So korang yang datang Teluk Intan, pergilah sini. Udang dia sangat perghh

Saiz Udang :

Ada macam-macam saiz udang, yang dalam gambar ni kami ambil saiz Gred B je. Untuk 6 Dewasa, 2 Kanak-kanak, kami ambil 1 kg udang je. Banyak baqhang! kami siap bawak balik tapau untuk ayah mertua saya sebab beliau tak ikut sebab pergi mesejid masa tu hihi


OK JOM KITA CHECK IT OUT GAMBAR-GAMBAR SAYA , JANGAN TERLIUR HIHI




Bersama Mak Mertua. Thanks my husband co belanja we all semua <3

Ini udang ni gred B. Tapi memnag bulat2 dan sedap!

With husband

Udang 2 pinggan

Mak mertua dan adi ipar, PAH.

With kak ipar, KAK DIANA



Thanks for reading ;)

Hubungi saya di :
Facebook : Mashidayu Mohyi
No tel : 017 - 880 5272
SID No : 1208072











Tuesday, November 22, 2016

Jalan-Jalan Di Pantai Cherating Pahang

Dah bulan November pun, anniversary aku yang pertama adalah pada bulan lepas. Oktober 2016, means aku nikah pada tahun 2015 Oktober. Anniversari tahun ni plan-plan awal nak g jenjalan bercuti dalam Malaysia je. Ingat nak pergi Pulau Tioman di Johor, tapi tiba-tiba kerana orang kata tengah musim hujan lebat, banyak boat tak jalan, ditambah lagi cuti yang kami ambil pun takdelah panjang sangat. Lagipun hanya aku sorang je yang plan, suami pula jenis tak suka berjalan, so nak buat macam mana. Tapi disebabkan hal-hal yang tak daat dielakkan, suami pun decide nak pergi Cherating. Tempat yang dia dah pernah pergi dulu (haha memang dia nak selamat pergi je tempat yang pernah pergi dulu). Aku toksah cakap la, pergi Terengganu dah berapa kali asyik lalu je tempat tu. Haha

So saja la hari ini nak share siket pengalaman kitorang bercuti 2 hari 1 malam je disana sempena nak jenjalan celebrate anniversary ini. Percutiani ni bajet-bajet je. Saja nak jalan-jalan tepi pantai Cherating tu dan mengabiskan masa je semasa cuti 2 hari. hihi

Gerak pagi dalam pukul 7 sempat brekafast dulu.


Kitorang bergerak lebih kurnag pagi dalam jam 7, lepas tu breakfast dulu. Kami gerak dari rumah kami di Sungai Buloh masuk ke MRR2 dan menghala ke Lebuhraya Pantai Timur.Sempat berehat-rehat di RNR Temerloh makan Tempoyak Ikan Patin. Kat sana je bila makan rasa sedap gila. HAHAHA




Makan aiskrim tepi pantai, ada pakcik naik motor jual. Panas-panas ni memang padu beb! haha




Malam sebelum tu kami dah book bilik dah, kitorang book dekat booking.com kot haha. Cari je banyak gila bilik murah-murah dan jimat-jimat.

Buka tikar berkhelah sat

Sempat juga la kami bawa bekal dari rumah haritu sebab termasak lebih pulak. So makan la kami di tepian pantai. Takde la tepi pantai sangat, sebab kalau tepi pantai agak panas. SO kami berteduh dibawah pokok-pokok yang ada kat situ.. hehe


Chalet kami

Lupa pula nama chalet kami yang kami stay 1 malam ni. Memang ramai yang nak check in, Tapi nasib baik sebab kami dah tempah siap-siap online so dapat la murah siket i guess.


Cari Keropok dan Sata siap-siap kat sini
Lepas chech in petang tu dalam jam 4 kami keluar dan nak cari makan-makan yang best. Kami datang la kawasan yang banyak terdapat tepi-tepi jalan ni. Best dan segar-segar sata diorang. Susah nak dapat kat Shah Alam oii!


Kopi o Ais, Teh ais, kepok lekor dan Sata

Memnag padu sambil makan kepok lekor panas dan sata yang memnag umphh ni. Kat pantai timur je dapat benda sedap macam ni. Urgh rindu pula

Dating
Haruslah gambar kami sahaja yang diselfie nye. Angin kuat gak memang besttt..


Cheesee
Petang-petang kat sini ada banyak aktiviti gak. Ada berkuda, ada banana boat pun ada. Hari minggu ramai orang syok tau! hii

Sorang-sorang jaa

Matahari dah start naik. SIlauu hihi Masya Allah kuasa Allah

Air tengah surut masa ni.
Kalau petang surut In Sha Allah pagi akan air naik. So esok pagi boleh lah mandi. Yeyeaahyyyy!!

Naik buayan
Dah jenjalan tepian pantai, kami balik la sebab dah maghrib, sempat la jalan-jalan dekat area chalet kami tu. Comel chalet kami ni, yang penting murah dan selesa.

My shuben ahhaahahah ayatttt tak nak kalah

Self timer jeeee

Makan malam

Makan malam dekat sini je. Dapat dari blog orang. Orang kata sedap, tapi pada saya, ok la.. biasa-biasa je mungkin servis yang lambat (sejam lebih tunggu) dan masak pun pakai periuk ajaib je.. Sorry ngeeeeee jangan kecam saya

Hari kedua : mandi pantai pagi pagi
Hari kedua , pagi-pagi dalam jam 7 kami dah bangun untuk mandi pantai. Yela semalam kan air surut. So mandi la puas-puas harini, budak-budak kecil pun dah ramai berendam. Cuma air je yang sedang menaik, kami kene ke tengah siket untuk dapat air dalam siket.





ATV
Selesai mandi pantai, balik chalet, bersiap-siap check out dan jalan-jalan ke tepi pantai nampak ada orang offer main ATV. Murah je RM 7 je kot 3 round. So apa lagi jalan je lah hehe











Sebelum balik sempat ke tempat ni semula untuk beli keropok lekor dan sata untuk makan didalam perjalanan dan unutk dimakan dirumah nanti. Mesti rinduuu!!!


So begitulah pengalaman aku kat sini semalam 2 hari 1 malam je.. Tak lama mana pun. Hihi ALhamdulillah dan Insya Allah akan repeat semula mungkin 5 tahun lagi. Nak pergi jalan-jalan tempat lain pula lepas ni.


Thanks for reading ;)

Hubungi saya di :
Facebook : Mashidayu Mohyi
No tel : 017 - 880 5272

SID No : 1208072